Magasinering

Lagringslösningar för privatpersoner och företag

Magasinering för privatpersoner och företag

Vi kan alla behöva använda oss av magasinering under en tid, eller hur? Efter flytten från villan till lägenheten, när vi har mer saker än vad vi har utrymme för, när någonting har hänt och vårt hem behöver repareras eller kanske när ditt företag behöver arkivera papper och handlingar på ett bra sätt.

Det finns helt klart många orsaker till varför vi kan behöva magasinera. Vi är ett företag med mångårig erfarenhet av magasinering. Hos oss hittar du säkra och bra lösningar för just dina behov.

Hos oss kan du magasinera ditt bohag under säkra former. Lokalerna är låsta och kameraövervakade och vi har avtal med Anticimex. Oavsett om det är fråga om mycket eller lite som ska magasineras är det inget problem, vi har olika lösningar som går att anpassa efter just dina behov. Vill du ha hjälp med packning eller urlastning/lastning av din magasinering? Eller behöver du plats för magasinering av dödsbo? Vi har flyttpersonal med lång erfarenhet av magasinering av diverse bohag samt av dokumentering, förteckning och märkning av bohag om så önskas. Behöver du köpa kartonger och packningsmaterial som proffsen använder kan du köpa det av oss. Våra flyttbilar är kompletta med filtar och spännband. Allt för en lyckad flytt!

Alla företag är skyldiga att spara vissa dokument och bokföringshandlingar. Enligt den svenska bokföringslagen måste du arkivera din bokföring i minst 7 år. Istället för att arkivera allt på kontoret kan du magasinera det hos oss och bara behålla de dokument och handlingar som du faktiskt behöver på kontoret.

Arbetar du hemifrån och känner att du skulle vilja frigöra utrymme på din hemarbetsplats? Magasinera företagets dokument hos oss så skapar du rymd där hemma! 

Vi har allt från 1m3 förvaringsutrymme till eget förråd med egen dörr och nyckel, med tillträde under kontorstid.

Inför en bostadsförsäljning ska bostaden oftast vara tömd och iordningsställd. Den som beställer en sådan tjänst från oss har ofta viktig information som denne önskar få fram. Vi lyssnar noga på önskemål när det gäller vad som ska sparas eller köras till återbruket. Vi märker upp, sorterar, packar och flyttar eller magasinerar. Fastigheten, villan, huset eller lägenheten blir då snabbt klar för försäljning eller överlåtelse. När tömningen är klar kan vår städpersonal utföra en ordentlig flyttstädning. Många gånger tömmer vi även uthus och tar hand om skrot och annat som man önskar få bort från tomt eller trädgård.

Det som kan vara bra att veta att det inte är något RUT-avdrag på tjänster för dödsbos räkning och transport till återbruket.

Alla verksamheter har känslig information som behöver tas om hand, lagras och ibland destrueras på ett bra sätt.

GDPR-lagstiftningen reglerar dessutom hur du ska hantera personuppgiftsdata. Det ställs krav på säkerhet och informationsskydd, även när de ska destrueras.

Vi tar hand om destruktion av stora mängder dokument på ett säkert sätt. Destruktion hos oss sker med hjälp av förbränning.

Behöver du extra lagringsplats?

Kontakta oss för information om tillgänglighet eller om du vill rådgöra med oss om hur stort utrymme du behöver.

FAQ

  • Brandfarliga vätskor och behållare med gas. Bränsletanken på redskap/fordon måste vara tömd på bränsle.
  • All form av mat, inklusive torrvaror, konserver och kryddor.
  • Jord och växter.
  • Explosiva föremål, tex smällare, fyrverkerier eller ammunition.

Vi har ingen uppsägningstid utan du betalar endast månadsvis. Man betalar för hela månaden oavsett om magasineringen hämtas tidigare än vid månadens slut.

Vi har endast öppet vardagar. Undantagsvis kan vi eventuellt öppna på helgdagar. Ring gärna och kolla med oss!

Ja, alla bohag är grundförsäkrade hos oss via Protector. Har man högre värden än 50 000:- på sina magasinerade föremål så rekommenderar vi att man dessutom tecknar en egen försäkring. I dagsläget förmedlar vi inte tilläggsförsäkringar men ditt eget försäkringsbolag kan ordna det.

Vårt magasin

Vårt magasin finns i centrala Sala. Magasinet är bemannat dagtid och är alltid tempererat, försäkrat och kopplat till Sector Alarm med både larm och kameraövervakning. Vi har även avtal med Anticimex för att hålla skadedjur och annat som kan hota det magasinerade godset borta.

Hos oss kan du förvara på tre olika sätt: i separata låsbara rum, i stora förvaringsboxar eller på europallar som ställs i ett pallställ.

Våra förvaringsboxar rymmer 8,5 m3 bohag (mått 220 cm x 200 cm x 200 cm). Mindre bohag/kartonger kan även förvaras i pallställ på en europapall/Sj-pall (mått 80cm x 120 cm).

Hos oss kan du magasinera nästan vad som helst. Allt från säsongsutrustning, möbler, inventarier, arkiveringsmaterial, delar av ditt bohag osv. När du hyr hos oss kan du lita på att vi ger dig en kvalitativ lösning som anpassas efter dina behov. Oavsett om du är en privatperson som behöver extra plats eller ett företag som behöver arkivera, så har vi lösningen för dig. 

Vi har ingen bestämd tidsperiod för magasinering, du väljer själv efter dina behov hur länge du vill nyttja vårt magasin.

När passar korttids­magasinering?

För de tillfällen du bara behöver magasinet en kortare period, som t ex vid större renoveringar eller om du är i ett sådant läge att du måste flytta ut sakerna innan du kan flytta in.

När passar långtids­magasinering?

T ex om du kommer befinna dig på annan ort eller utomlands en längre tid kan vi magasinera hela ditt bohag så länge du önskar. Eller om du behöver få plats i hemmet för något annat men inte vill göra dig av med möblerna du redan har.

Om bostaden efter ett dödsbo måste tömmas fort kan det vara bra att magasinera bohaget så att det kan gås igenom i lugn och ro.

Ett företag kan magasinera sådant som man inte använder så ofta men vill ha kvar, t ex gamla arkiv eller extra kontorsmöbler.

Behöver du städhjälp?

Kontakta oss om du behöver hjälp med städningen, vi erbjuder tjänster för:

Hemstädning Flyttstädning Företagsstädning & Kontorsstädning Fönsterputsning Byggstädning

Var finns magasinet?

Vårt magasin är beläget i Sala, men vi välkomnar självklart kunder från hela Mälardalen!

Om ni vill ha flytthjälp till eller från vårt magasin så ordnar vi givetvis detta.

Ska du flytta?

Kontakta oss om du ska flytta, vi erbjuder tjänster för:

Privatflytt & Bohagsflytt Företagsflytt & Kontorsflytt Avveckling & Återvinning Tunghantering

Skriv till oss

Heby Städ - Möblering

Utvidgat rutavdrag från och med 1 januari 2021: